Tilkişen(Avronyez) Otu Kavurmasi
tilkişen otu tarifi |
Tilkişen(Avronyez) Kavurması.
Tilkişen (Avronyez) kavurması tarifi
Merhabalar,
Ege Bölgesinin zengin ot çeşitlerinden birisidir Tilkişen otu. Bahar geldiğinde pazarlarda bol bol bulmamız mümkündür. Başka yörelerde değişik isimler verilmiştir. Giritliler Avronyez diye bilirler. Bodrumlular Tilkişen olarak bilirler. Dediğim gibi her yörede farklıdır ismi.
Biraz acı tadı ile lezzetli ve aynı zamanda faydalı bir ottur. Tansiyon, kolesterol ve üreyi düşürme, iştah açma, hazmı kolaylaştırma gibi pek çok faydası vardır.
Çok basit bir o kadar da lezzetli yemektir
- Etli arapsaçı tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Etli enginar tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Şevketi bostan tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Kuzu etli şevketi bostan tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Cive Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
Tilkişen (Avronyez) kavurması için gerekli malzemeler:
- 1 demet Tilkişen
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Tilkişen(Avronyez) kavurmasının yapılışı:
- Tek tek sapların sert yerlerine gelinceye kadar, taze kısımları 3-4 santimlik boylarda kırılır.
- Asla bıçakla yapmayın daha çok acılık olur.
- 3-4 su değiştirerek yıkayın ve süzün.
- Zeytin yağını tavaya döküp, kızdırın.
- Tilkişenleri ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun.
- Kavrulan oturuma çok az yarım çay bardağı su ekleyin.
- Suyunu çekince yumurtaları kırın ve arzu ettiğiniz şekilde pişirin.
- Sıcak servis yapın
Yorumlar
Yorum Gönder
Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler