Başamel Soslu Kiymali Kabak Sandal Tarifi
Kıymalı Kabak Sandal Tarifi |
Kabak Tarifi
Kabaklı Tarifler
Merhabalar,
Bu tarifimi kabak tarifleri arasında en çok kullanılan sakız kabağı ile yaptım. Sakız kabağını seçerken küçük, orta boy olanlarını, sıkı etli, kabuğu zedesiz ve parlak yeşil olanlarını seçin. Kabak yumuşaksa bayatlamaya başlamıştır. Kabakları bütün olarak ve soymadan yıkayın. Soyarken de çok derin soymadan.
Kabak çok faydalı bir besindir. Lif yapısı ile bağırsak tembelliğine ve kabıza karşı çok rahatlatıcı özelliği vardır. İdrar söktürücü ve ödem atıcı özelliği de vardır. Düşük kalorili ve hafif bir sebze olduğu için diyet yapanlara ve yaşlı kişilere önerilir.
Çok lezzetli olan tarifime geçmek istiyorum.
- patatesli kabak mücver tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- kabak yemeği tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- kabak tarator tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Fırında Kabak Dizme Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Kabak kızartması tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Kabaklı börek tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
Beşamel Soslu Kıymalı Kabak Sandal Nasıl Yapılır?
- Kıymalı Kabak Sandal İçin Gerekli Malzemeler:
- 5 adet orta boy sakız kabağı
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet orta boy domates
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Arzu ettiğiniz baharatlar
- Yarım demet dere otu
- Üzeri için kaşar peyniri
- Haşlamak için su
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
kıymalı kabak tarifi |
Kabak Sandal Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp soyun, boylamasına eşit olarak ortadan ikiye keserek sandal biçimi verin, ortasındaki çekirdekleri dikkatlice kaşık yardımıyla olarak temizleyin.
- Kaynar suya tuz ekleyip kabakları atıp 5-8 dakika arası haşlayın.
- Kabaklar haşlanırken kıymayı kavurmak için yağsız tencereye kıymayı ekleyip yağını çekene kadar karıştırarak kavurun. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyin, kavurun, zeytin yağını, salçaları ekleyin, kavurun. Sarımsakları ince kıyıp ekleyin. 2 dakika sonra domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve atın, domatesler suyunu salıp çektikten sonra tuz ve baharatları ekleyerek, bir dakika sonra ocaktan alın. Dere otunu ince ince kıyın ekleyip karıştırın.
- Beşamel sosu hazırlayın, tereyağı eritin unu ekleyin kavurun. Unun kokusu çıkıp yakmadan kavurun. Sonra sütü ekleyerek koyulaşana kadar karıştırın. Arzu ettiğiniz kıvama gelince ocaktan alın.
- Pişen kabakları yağladığınız fırın kabına alın, aralıklı olarak dizin, içlerine kaşık yardımıyla kıymalı harç yerleştirin. Sonra Üzerlerine beşamel sosunu üzerini kaplayacak şekilde koyun.
- Fırın kabına yarım çay bardağı su ekleyin. 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Rendelenmiş kaşarı da kabakların üzerine serpin, kasaları kızarınca fırından alın.
Beşamel soslu kabak tarifi |
Yorumlar
Yorum Gönder
Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler