Tarhana Çorbasi Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
Tarhana Yapımı
Tarhana Çorbası Tarifi
Merhabalar,
    Anadolu sofralarının vazgeçilmezi olan Tarhana çorbası çoğumuzun, özellikle kışın tükettiği çorbaların başında gelir.Çok eski geleneklerinden biri olarak Türkler; her türlü yiyeceği kurutarak saklamaya çalışmışlardır, yoğurdu saklamak içinde Tarhana çorbasını bulmuşlar. Tarhana kuru toz şeklinde olduğu için uzun süre saklanabilir.


      Tarhananın her yöreye göre farklı yapılır ve oldukça çeşidi vardır. Nasıl yapılırsa yapılsın bir şifa deposudur Tarhana, faydaları saymakla bitmez.
       Buğday unu, yoğurt, maya, domates, biber, soğan ve çeşitli baharatların karıştırılıp yoğrulduktan sonra kurutulmasıyla elde edilen, Tarhana çok besleyicidir.
         Bol miktarda A,B ve özellikle C vitamini, fosfor, iyot, kükürt gibi vitamin ve mineraller açısından çok zengindir.

  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Damar tıkanıklığı ve daralmasını önler
  • Soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Astım ve bronşit için ön tedavidir.
  • Cilt sıklığını korur.

Bu kadar faydalı bir çorbayı bende kış mevsiminde haftada iki kere pişirmeye çalışıyorum. Anneciğimin yıllardır bizim için yaptığı Tarhana gerçekten çok lezzetli. Ellerine, emeğine sağlık anneciğim dedikten sonra tarifime geçmek istiyorum.

  • Terbiyeli tavuk çorbası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Erişte Çorbası Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Çorba Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Brokoli Çorbası Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Terbiyeli paça çorbası tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz

Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı Tarhana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tere yağı
  • 4 şu bardağı su ( ben 2 bardağın et suyu kullandım)
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 adet orta boy domates rendesi(ben yazın yaptığım domates sosu kullandım)
  • Tuz
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
Tarhana Çorbasının Yapılışı:
  • Tere yağını eritin ve domates sosunu ilave edip kavurun.
  • Kavrulan sosa salçayı ilave edin biraz daha kavurun.
  • Tarhanaya biraz su katıp seyreltiyoruz ve tencereye karıştıra karıştıra ilave edin.
  • Biraz kaynayınca et suyunu ve normal suyu ilave edin. Ara ara karıştırarak pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
  Kurutulmuş biber ve turp yanında iyi gidiyor.
tarhana çorbası nasıl pişirilir

   Afiyet olsun....

Yorumlar

Popüler Yayınlar