Meyhane Pilavi Tarifi

meyhane pilavi nasil yapılır
Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı
Meyhane Pilavı Tarifi 
Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

Merhabalar,
 Sanırım herkesin sevdiği güzel bir yemektir Meyhane Pilavı. Bizim evde de bulgurun her türlü yemeği yapılır.
Pirinç pilavı neredeyse hiç pişmez bizim evde. Pirinci sadece dolmalara ve sarmalara kullanırım.

         Bulguru annem kendisi yaptığı için daha doğal ve organik olmasından dolayı tercih ediyorum. Meyhane Pilavı her türlü yemeğinin yanında servis edebileceğiniz lezzetli ve besleyici bir yemektir. Besleyici olmasının sebebi bir çok sebze ve bakliyat ile yapılmasıdır. Bir kaç tarif hatırlatmasından sonra bereketli ve lezzetli tarifimize geçebiliriz.

  • Domatesli soğanlı bulgur pilavı tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Bademli Bulgur Pilavına BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Şehriye Pilavı Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Enginarlı Pilav Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Etli Pilav Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Cevizli Peynirli Erişte Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz

Meyhane Pilavının Tarifi
Meyhane Pilavı İçin Gereli Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kırmızı biber(kapya)
  • 3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Nane
  • Pul biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Meyhane Pilavının Yapılışı:
Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?
  • Soğanları, sarımsakları yemeklik doğrayın.
  • Biberleri yarım halka şeklinde doğrayın.
  • Pilav tenceresine soğan, sarımsak ve biberleri ikişer dakika aralıklar ile ekleyerek kavurun.
  • Tere yağını ekleyin eriyince bulguru ekleyin ve kavurun.
  • Bulgurun üzerine domates sosunu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Haşlanmış nohutları, tuzunu, karabiberini ve suyunu da bulgurların üzerini geçecek kadar ekleyin.
  • Suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp dinlendirin.

Afiyet olsun...
Meyhane Pilavı 

Yorumlar

Popüler Yayınlar