Mayasiz Pişi Tarifi

Mayasız Pişi
Mayasız Pişi Tarifi
Mayasız Pişi Nasıl Yapılır
Mayasız Pişi Tarifi
  Merhabalar, Pişi bizde genellikle mayalı yapılır. Küçükken annemin bize en çok yaptığı hamur işidir pişi. Özellikle kandillerde, bayramlarda yapılıp, dağıtılır. Küçük, büyük herkesin sevdiği hamur işidir.

 Kızımın günlerdir isteyipte bir türlü yapmaya fırsat bulamadığım pisiyi yapmaya kara verdim. Ablamın çat kapı gelen misafirlerine ikram ettiği Mayasız pişiyi ilk defa denedim. Mayasız pişi  gerçekten çok hafif ve lezzetli oldu. Kızım ve eşim çok sevdiler. Tarifime geçmek istiyorum.

  • Pişi Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Keçi Ayağı Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Pamuk Poğaça Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Gül Böreği Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Beş Çayı Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz

Mayasız Pişi Tarifi
Mayasız Pişi İçin Gerekli Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı taze yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un(biraz artabilir)
  • Tuz
Pişiyi Kızatmak için:
  • Sıvı yağ
Mayasız Pişi Nasıl Yapılır
Mayasız Pişi Tarifi

  • Yumurta, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. 
  • Kabartma tozunu ve unu azar azar ilave ederek yoğurun.
  • Elimize yapışmayacak kıvamda hamur elde edin. 
  • Hamuru 10-15 dk dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru 1 santim kalınlığında açın. 
  • Bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.
  • Önceden kızarttığınız bol yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. 
Gerçekten çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun...
Kolay işi Tarifi
Mayasız Kolay Pişi
Mayasız Pişi Tarifi
Pişi Nasıl Yapılır    

Yorumlar

  1. Hayırlı olsun. Çocuklatın ve bizim en sevdiğimiz.Hamur kızartması süper.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler

Popüler Yayınlar