Kiymali Karnabahar Yemegi Tarifi
![]() |
Kıymalı Karnabahar |
Karnabahar tarifi
Kıymalı Karnabahar Tarifi
Kıymalı Karnabahar Nasıl Yapılır?
Merhaba ;
Karnabaharı böyle pişirdiğinizde çok seveceğinize eminim, çok basit ve bir o kadar lezzetli kıymalı karnabahar yemeği tarifini mutlaka deneyin.
Tarifime geçmeden önce Karnabahar hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
Karnabahar tıpkı brokoli, karalahana, Brüksel lahana ve lahana gibi turpgiller dendir. Karnabaharda çok güçlü bir antioksidan olan C,K vitamini, folik asit, fosfor, potasyum, tiyamin ve lif bulunur. Karnabahar göğüs, prostat ve kolon kanseri olmak üzere pek çok kanser riskini azaltır.
Hazımsızlık problemine iyi geldiği için hamilelere ve diyet yapanlara tavsiye edilen besinler arasındadır. Karnabaharı pek çoğumuz sevmez ama biz ailece çok severiz ve tüketiriz.
Kıymalı karnabar tarifinden önce bir kaç tarifimi hatırlatmak istiyorum
- Kuru Domates Mezesi Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz.
- Patatesli Kabak Mücver Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Fırında Bütün Karnabahar Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Sodalı Karnabahar Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Karnabahar Graten Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
Kıymalı Karnabahar Tarifi Malzemeler
- 1 küçük karnabahar
- 100 gr kıyma
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kuru soğan
- 1-2 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 büyük domates( ben yazın yaptığım domates sosu kullandım)
- Tuz
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp ve bol suda yıkıyoruz.
- Kıymayı, yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
- Salçasını ve sarımsağını da ekleyip bir iki karıştırıyoruz.
- Kavrulan kıymaya domates sosunu ilave edip 5-6 dk kavuruyoruz.
- Karnabaharı ve tuzunu da katıp bir iki karıştırıyoruz.
- Tenceredeki malzemenin yarısına gelecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
- (Karnabahar çok çabuk pişen bir sebze olduğu için sık sık kontrol edin)
Yorumlar
Yorum Gönder
Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler