Un Çorbası
Un Çorbası
Un Çorbası Tarifi
Un Çorbası Nasıl Yapılır?
Un Çorbası Tarifi
Un Çorbası Nasıl Yapılır?
Un Çorbası
Merhabalar, ne zaman hasta olsam annem hemen mutfağa geçer ve bu çorbayı yapar bana. Giritli olduğumu Giritli Simidi tarifimde söylemiştim, bu tarifle birlikte annemi daha da bir özledim... Erofimesa di manam, Giritlice annemi özledim demek... Yağsız yapıldığında bile çok lezzetli hafif bir çorba tarifi olan un çorbası tarifini sizlerle paylaşacağım...
Un Çorbası Malzemeleri
- 3 yemek kaşığı un
- 2 litre su (8 bardak)
- Tuz
- Tere yağı ( isteğe bağlı olarak)
Un Çorbası Yapılışı
Tencereye 3 yemek kaşığı unu dökelim. Üzerine normal sıcaklıktaki ( musluk suyu derecesindeki) suyu unun topaklanmaması için azar azar dökerek karıştıralım. Ocağa alalım ve sık sık karıştıralım. Çorba kaynamaya başlayınca 10 dk. kadar daha kaynatalım ve eğer yağ koymayı arzu ediyorsak içerisine tere yağını koyarak 5 dk. daha kaynatabiliriz. Üzerine tuzu da ilave edince çorbamız hazırdır. Afiyet olsun...
en sevdiğim çorbalardan biridir,hele birde et suyu ile olursa tadına doyulmaz.eline sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler. Tabi arzuya göre et veya tavuk suyuyla da çok güzel oluyor.
Silelıne sağlık anneler en ıyısını bılır
YanıtlaSilTeşekkürler, evet kesinlikle...
SilEllerinize sağlık sanırım sevmeyen yoktur,sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sanırım :) Sevgiler...
Sil