Bademli Bulgur Pilavı
Bademli Bulgur Pilavı
Bademli Bulgur Pilavı Tarifi
Bademli Bulgur Nasıl Yapılır?
Bademli Bulgur Pilavı Tarifi
Bademli Bulgur Nasıl Yapılır?
Bademli Bulgur Pilavı
Merhabalar,
Bademli bulgur pilavını denemediyseniz, mutlaka denemelisiniz.
Bademli Bulgur Pilavı Malzemeleri
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı su (arzuya bağlı olarak tavuk suyu veya et suyu)
- 1 çay bardağı badem
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım fincan sıvı yağ
- Tuz
Bademli Bulgur Pilavı Yapılışı
- 2 su bardağı bulguru yıkayarak süzelim bir kenarda bekletelim.
- 1 çay bardağı bademi küçük bir tencerede üzerine sıcak su dökelim ve 2 dk. haşlayalım, kabuklarını soyalım.
- Bulgur pilavını yapacağımız tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyarak hafif kavuralım, üzerine yıkayarak süzdüğümüz bulguru ilave edelim kavuralım ve kabuklarını soyduğumuz bademleri de içerisine atalım, 2 dk. kavuralım.
- Kavrulan bulgur ve bademlerin üzerine yeterince tuz koyalım, 4 bardak suyu ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
- Tamamen suyunu çekince bulgur pilavımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun...
Çok Güzel görünüyor maaşallah sana çok başarılı bir foto ,
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım benim :)
YanıtlaSil