Etli Enginar Tarifi (Girit usulü)- Enginar Nasil Pisirilir?
Girit Usulü Enginar Tarifi |
Etli Enginar(Girit usulü) Yemeği Tarifi
Merhabalar,
Enginar, kış mevsiminin sonlarına doğru tüketilmeye başlanan bir besindir. Enginar daha çok Akdeniz'de yetişir fakat ülkemizin her yerinde bulabilirsiniz.
Her besinin faydalarından bahsettiğim gibi, Enginarın faydalarından bahsetmeden geçemeyeceğim. Uzmanlar, Enginarın beyin yorgunluğunu çabucak geçirdiğini, kalp adalelerini güçlendiğini, üre ve kolestrolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağladığını, şeker hastaları için de faydalı olduğunu, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishali durdurduğunu söylüyorlar. Enginarın faydalarından sadece bir kısmı...
- Yılbaşı menülerine BURADAN ulaşabilirsiniz,
- Yılbaşı Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Yılbaşı Tavuk Dolmasına BURADAN ulaşabilirsiniz
- Yılbaşına Kolay Tatlı Tariflerine BURADANulaşabilirsiniz
- Yılbaşı sofrasına 10 kolay meze tarifine BURADANulaşabilirsiniz
- Yılbaşı Menü Örneklerine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Enginar yemeği tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Şevketi bostan tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Pırasalı Tariflere BURADAN ulaşabilirsiniz
- Girit usulü etli arapsaçı tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Girit yemeklerine BURADAN ulaşabilirsiniz
Enginar ayıklanması çok zor bir bitkidir, aşağıdaki videodan yararlanabilirsiniz dilerseniz marketlerde ve pazarlarda ayıklanmış olarak bulmamız mümkündür.
Etli Enginar(Girit usulü) Yemeği İçin Gereken Malzemeler:
- Yarım kilo Kuşbaşı et
- 6 adet soyulmuş, temizlenmiş Enginar
- 10 adet arpacık soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet limon suyu
- 2.5 şu bardağı sıcak su
- 2-3 diş sarımsak
- Biraz kıyılmış dere otu ( süslemek için)
- Tuz
Etli Enginar Tarifi |
Etli Enginar( Girit usulü) Yemeği Nasıl Yapılır?
- Zeytin yağını tencereye koyup kızdırın, üzerine etleri koyup kavurun. Et suyunu salata başlayınca tencerenin kapağını kapatın.
- Etlerin suyu çekilmeye yakın kapağını açıp tamamen suyu çekildikten 5 dakika daha karıştırarak kalan yağında kavurun. Unu ekleyip az daha kavurmaya devam edin.
- Enginarları 4 parçaya bölerek koyun. Arpacık soğanları da ekleyin. 1 limon suyu ve 2.5 bardak sıcak suyu ilave edin. 10 dakika boyunca orta ateşte pişirin.
- Pişen enginarı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dere otunun serperek servis edin.
Girit Usulü Enginar Tarifi |
Kerevizin kıymalı yemeğini seviyorum, ama enginarı hep zeytinyağlı yedim. Etlisini de denemek lazım. Ellerinize sağlık, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilEnginarı çok severim ben, ellerinize sağlık:))
YanıtlaSil