Girit Usulü Etli Arapsaci Tarifi (Malatura)

Etli Arapsaçı Tarifi

Arapsaçı Yemeği
Etli Arapsaçı Yemeği Tarifi 
Merhabalar
 Arapsaçı dereotunu andıran bir bitkidir. Bodrum'un dağlarında, kırlarında, yol kenarlarında çok sık yetişir. Bodrumluların da çok sık tükettikleri Arapsaçı Malatura olarakta bilinir. Genelde kavurmasını yaparlar.

  Bir Giritli gelini olarak Etli Arapsaçı yemeğine alışmam uzun sürmedi.Anason kokan bu otun lezzetini, aromasını çok seviyorum.
Tam bir şifa deposudur. Arapsaçının faydaları saymakla bitmez. Gaz söktürücü, kramp çözücü, balgam söktürücü, anne sütünü arttırıcı, uyarıcı ve sindirim problemleri için bire bir faydalıdır, bu kadar faydalı ve şifalı otun tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
  • Yılbaşı menülerine BURADAN ulaşabilirsiniz,
  • Yılbaşı Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Tavuk Dolmasına BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşına Kolay Tatlı Tariflerine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı sofrasına 10 kolay meze tarifine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Menü Örneklerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Zeytinyağlı şevketi bostan tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Girit simidi tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kıymalı Brüksel Lahanası Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Girit Mutfağı Yemek Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz


GİRİT USULÜ ETLİ ARAPSAÇI (MALATURA)
Etli Arapsaçı için Gerekli Malzemeler:
  • Yarım kilo arapsaçı
  • 250 gram dana eti (kuzu eti olabilir)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Su ve tuz
   Etli Arapsaçı Terbiyesi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 limon suyu
  • 1-1.5 çorba kaşığı un
    Etli Arapsaçı Nasıl Yapılır

  •  Kuşbaşı doğradığımız etleri düdüklü tencereye koyup kavuruyoruz. 
  • Kavrulan etlerimizin üzerine, yemeklik doğradığımız soğanı da ilave edip iyice kavuruyoruz.
  • Arapsaçlarını yıkayıp iri iri doğruyoruz. (Özellikle kalın beyaz sapları çok lezzetli olur sakın atmayın) Tenceremize Arapsaçlarını da katıp iyice kavuruyoruz. 
  • Üzerini geçecek kadar suyunu ve tuzunu ilave ediyoruz. Eski düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp 30-35 dk pişiriyoruz.
  • Terbiyesi için limonu ve unu karıştırıp ılık su ve yemeğin suyundan azar azar ilave edip seyreltelim.
  • Terbiyemizi.Terbiyemizi yemeğe ilave edip tencerenin kapağını kapatıp 7-8 dakika daha kaynatıyoruz. Sıcak servis yapalım. 
Afiyet olsun
Girit Usulü Arapsaçı Tarifi
kuzu etli arapsaçı tarifi
Girit Usulü Arapsaçı Tarifi

Yorumlar

Popüler Yayınlar