Cevizli Havuçlu Tarcinli Kek Tarifi
havuçlu kek tarifi |
Cevizli Havuçlu Kek Tarifi
Tarçınlı Havuç Kek
Merhabalar,
Herkesin bildiği çok güzel bir kek tarifi. Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek her zaman elimizin altında bulunması gereken bir tarif. Havuç, ceviz, tarçının birlikteliğinden ortaya çıkan koku ve lezzet gerçekten dayanılmaz. Hemen tarifime geçmek istiyorum.
- Kakaolu Şerbetli Kek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Şeftalili pasta tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Tarçınlı Kek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Armutlu Kek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Havuçlu Kek Pastası Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Zebra Kek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
- Portakallı Kek Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Kek İçin Gerekli Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Öncelikle havuçlar yıkanıp, soyularak, rendelenir.
- Derin bir kapta yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın, süt ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek azar azar karışıma ekleyin ve çırpın.
- Ceviz, havuç ve tarçını ilave edin ve tahta kaşıkla son kez karıştırın.
- Pişirme kabınızın dibini yağlayın ve kek harcını boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- Dilerseniz benim gibi üzerine çikolata sosu veya puding dökebilirsiniz.
- Dilimleyerek ılık ve ya soğuk olarak servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler