Cevizli Havuç Tarator Tarifi

Cevizli Havuç Tarator
Tarator Tarifi
Havuç Tarator Tarifi
Havuç Tarator Nasıl Yapılır?

Merhabalar,
Cevizli Havuç Tarator iştah açıcı ve tarifi de oldukça kolaydır.
Deniz mahsulleri ve et yemeklerinin yanında ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir mezedir.

Tabi ki kendiniz sadece deniz mahsulleri veya et yemekleri ile ile sınırlamayın, tavuk yemeklerinin yanına yakışacağı gibi günlerinize de hamur işlerini pekiştirmek adına nefis bir tarif olabilir; her şekilde şık her şekilde enfes bir tarif üstelik çok kolay daha ne olsun :).
  • Yılbaşı menülerine BURADAN ulaşabilirsiniz,
  • Yılbaşı Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Tavuk Dolmasına BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşına Kolay Tatlı Tariflerine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı sofrasına 10 kolay meze tarifine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Menü Örneklerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kuru Domates Mezesi Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Kolay Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Patlıcan Közlemeli Patates Salatasına BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Rus Salatası Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yoğurtlu Semiz Otu Salatası Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz

Cevizli Havuç Tarator
Havuç Tarator İçin Gerekli Malzemeler:
  • 4-5 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Nane, tuz
Cevizli Havuç Tarator Nasıl Yapılır?
Havuç Tarator Tarifi

  • Havuçları yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyin. 
  • Tavaya yağı ekleyip kızdırın. Havuçları tavaya alıp iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Cevizleri ilave edip soğumaya bırakın.
  • Süzme yoğurdu geniş bir kaseye alıp rendelenmiş sarımsağı, tuzu ve az şu ekleyip çırparak pürüzsüz kıvama getirin. Soğuyan havuçlarla yoğurdu karıştırın.
  • Servis edeceğiniz tabağa alıp kaşıkla şekil verebilirsiniz. 
  • Pul biber ve naneyle süsleyip servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun....
Havuç Tarator Tarifi
Cevizli Havuç Tarator Tarifi

Yorumlar

Popüler Yayınlar