Mısırlı Yoğurt Çorbası

Mısırlı Yoğurt Çorbası
Mısırlı Yoğurt Çorbası Tarifi
Mısırlı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?
Mısırlı Yoğurt Çorbası
Merhabalar,
Bugün sizlerle, daha önceden pirinçli olarak paylaştığım sağlıklı ve enfes yoğurt çorbasının mısırlı olan tarifini paylaşacağım...
Şu an içinde bulunduğumuz sıcak yaz günlerinde dilersek soğuk olarak tüketilebilecek ve kış günlerinde de isteğe bağlı olarak sıcak tüketilebilecek bir çorba olan yoğurt çorbası tarifi...
Beğeneceğinize eminim denedikten sonra değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim...
Sevgiyle kalın...

  • Yılbaşı menülerine BURADAN ulaşabilirsiniz,
  • Yılbaşı Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Tavuk Dolmasına BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşına Kolay Tatlı Tariflerine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı sofrasına 10 kolay meze tarifine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Menü Örneklerine BURADAN ulaşabilirsiniz
Mısırlı Yoğurt Çorbası Malzemeleri
  • 10 yemek kaşığı yoğurt (ev yoğurdunu tercih etmenizi öneririm fakat hazır yoğurtla da yapılabilir.)
  • 1 su bardağına yakın haşlanmış mısır veya hazır konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı un
  • Arzuya göre tavuk suyu veya et suyu (1 bulyonda olabilir.)
  • 2 litre su (8 bardak su)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım fincan sıvı yağ (arzuya göre arttırıp, azaltabilirsiniz.
  • Kuru nane
  • Tuz
Not: Fotoğrafta gördüğünüz gibi ben yaparken kırmızı biber kızartarak çorbaya ilave etmedim ama dilerseniz siz ilave edebilirsiniz, o şekilde yapıldı zamanda lezzetine garanti veririm :)
Mısır Çorbası Yapılışı
  • Tencerenin içerisine yoğurt ve unu koyarak karıştırıyoruz üzerine normal sıcaklıktaki suyu yani çeşme suyu derecesindeki suyu ilave ederek homojen hale getiriyoruz. (su ile karıştırmamızın amacı; unun topaklanmasını önlenmektir)
  • Tencereyi ocağa alıyoruz kısık ateşte hafif kaynayınca üzerine tavuk suyunu veya et suyunu (malzemelerde belirttiğim gibi, isteğe göre bulyon da olabilir.) ilave edip karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra, üzerine kaynamış suyu döküp karıştırarak özleşmesini sağlıyoruz.
  • Kaynayan çorbamızın içerisine haşlanmış mısır veya konserve mısırı dökerek karıştırıyoruz.
  • Mısırlar çorbayla piştikten sonra üzeri için bir tavaya tereyağı ve sıvı yağ koyarak erimesini bekliyoruz, yağ kavrulunca üzerine naneyi koyarak karıştırıyoruz (kırmızı biber koymayı dilersek bu aşamada ilave ediyoruz) ve çorbanın üzerine (foş diye bir ses çıkacak) döküyoruz. Çorbayı 2-3 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
Afiyet Olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar