Revani Tatlısı

Revani Tatlısı
Revani Tatlısı Tarifi
Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?
Revani Tatlısı
Merhabalar,
Revani tatlısının yapılışı kolay, lezzeti de bir o kadar dillere destandır.
Genel olarak diğer bütün her şey gibi tatlılarında bir yapılma hikayesi, sebebi vardır bence... Yani en azından benim için böyle...
Benim yapmama sebep de çok sevdiğim arkadaşlarımdan biri olan Yağmur'un tatlı krizine girmesiyle hemen yapılacak tatlılar arasında, elimde olan malzemelerle ilk aklıma gelen tarifin, revani olmasıyla yaptığım ve afiyetle yediğimiz bir tatlıydı o gün bizim için...
Revani Tatlısını yapmanıza güzel bahane ve sebeplerinizin olması dileğiyle. Sevgiler...


Revani Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 1 kase şeker
  • Yarım kase tereyağı veya margarin
  • Yarım kase sıvı yağ
  • 1 kase un
  • 1 kase irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
Not: Çorba kasesi büyüklüğündeki bir kase tarif için ideal olan ölçüdür.
Revani Tatlısı Şerbeti İçin Malzemeler
  • 6 bardak su
  • 5 bardak şeker
  • 1 şeker kaşığı kadar limon suyu
Revani Tatlısı Kekinin Yapılışı
Revani Tatlısı Kekinin Hazırlanışı
  • 4 yumurtayı derin, genişliği olan bir kaba alalım, üzerine 1 kase yoğurt, 1 kase şeker, 1 kase sıvı yağı koyarak şekerler eriyinceye kadar çırpalım. Katı yağı da ilave ederek eritelim (çırpıcı veya el yardımıyla).
  • 1 kase un koyalım karıştırmaya devam edelim.
  • 1 kase irmik ve 1 paket kabartma tozunu da dökelim.
  • Üzerine 1 limon kabuğunu rendeleyip koyalım, tüm malzemeleri karıştırarak homojen hale gelmesini sağlayalım.
  • 180 derece ayarladığımız fırını 5 dk. ısınmasını bekledikten sonra karışımı yağlanmış tepsiye dökerek fırına koyalım, pişmesini sağlayalım.
  • Pişen revani tatlısı kekinin soğumasını bekleyerek, soğuyan keki tepsinin içerinde dilimler halinde keselim.

Revani Tatlısı Şerbeti Yapılışı
Revani Tatlısı Şerbeti Hazırlanışı
  • 6 bardak su ve 5 bardak şekeri bir tencereye dökerek karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz, sürekli karıştırıp kaynamaya başlayınca 1 şeker kaşığı limon suyunu ilave ederek, kaynadıktan sonra 5 dk. daha kaynatıp şerbet kıvamını alınca ocaktan alıp 10 dk. kadar dinlendiriyoruz.
Revani Tatlısına Son Bir Dokunuşu ; Dilimlenen kekin üzerine ocaktan alarak 10 dk. dinlendiğimiz ılık şerbeti döküp, 5 dk.da kekin içerisine şerbetin iyice yerleşmesini bekleyerek yapıyoruz. Servis ederken üzerini hindistan cevizi veya ceviz parçacıklarıyla yada kaymak veya dondurmayla da süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Yorumlar

  1. nefis bir tarif çok severim revaniyi , gerçekten tatlı krizleri için ideal bir tarif

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok severim ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler

Popüler Yayınlar