Ispanak Yemeği

Ispanak Yemeği
Ispanak Yemeği Tarifi
Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?
Ispanak Yemeği
Merhabalar, bugün sizlerle sebze yemeklerinden, ıspanak yemeği tarifi paylaşacağım... Ben tam bir sebzeciyim, sevmediğim sebzeleri şöyle bir düşünüyorum da, yok gibi. Sadece rokayı pek fazla sevmem ama bir şekilde onun da yararı içi yemeğe çalışırım. Hiç yememezlik yapmam. Ispanak; A, C, E  ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Sağlıklı bir hayat geçirmeniz dileğiyle...

Ispanak Yemeği Malzemeleri
  • 1 kg. ıspanak
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı kadar yağ
  • 1 yemek kaşığına yakın domates salçası
  • 1 tutam pirinç (çay tabağının dibini kaplayacak kadar)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Pul biber (isteğe bağlı olarak)
  • Tuz
Ispanak Yemeği Yapılışı
  • Ispanakları yıkayıp ayıklıyoruz büyüklüğüne göre iki veya üç parçaya bölüyoruz
  • Tencereye aldığımız ıspanakların üzerine domates ve soğanı ilave ediyoruz
  • Yağı da ilave ederek ocağa alıyoruz, 5 dk. kadar kavrulduktan sonra domatesler ve ıspanaklar suyunu bırakmaya başlayacak
  • Bu aşamada pirinç ilave edelim, tencerenin kapağını kapatalım ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çeken yemeğin üzerine, salça, toz kırmızı biber ve tuz katalım ve biraz kavuralım
  • İki su bardağı kadar sıcak su ilave edip pişmesini bekleyelim yaklaşık yarım saat kadar
  • Pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol edelim 
  • Pirinçler piştikten sonra yemeğimiz hazırdır
  • Servis tabaklarına alarak sunuma geçebiliriz. Sıcak veya soğuk arzuya göre yenilebilir.
Ispanak Yemeği Tarifi
Afiyet Olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar