İrmikli Top Tatlısı

İrmikli Top Tatlısı
İrmikli Top Tatlısı Tarifi
İrmikli Top Tatlısı Nasıl Yapılır?
İrmikli Top Tatlısı
İrmikli Lokum
Merhabalar,
Bugün sizlerle paylaşacağım tatlı tarifimin adı irmikli top tatlısı veya irmikli lokum olarak anılıyor, tadı enfesss, yapılışı kolay ve pratik bir tarif...
Bu tarifimde sizleri, aşağılara doğru çok ilgi gören Salatalık Dolması tarifinde de kullandığım gülen yüz tabağım karşılayacak :)
Bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim, Üzeri için ister alışılagelmiş hindistan cevizi ile süsleyin isterseniz de benim gibi çekirdek taneleri, kahve, kakao veya toz haline getirilmiş leblebi ile sunumu renklendirerek, farklı lezzetler elde edebilirsiniz...
Yüzünüzden gülümsemenin eksik olmaması dileğiyle, sevgiyle kalın...

  • Yılbaşı menülerine BURADAN ulaşabilirsiniz,
  • Yılbaşı Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Tavuk Dolmasına BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşına Kolay Tatlı Tariflerine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı sofrasına 10 kolay meze tarifine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Menü Örneklerine BURADAN ulaşabilirsiniz

İrmikli Toplar İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti (75 ml.)

İrmikli Top Tatlısı Yapılışı
  • Tencerenin içerisine 1 litre süt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı şekeri dökelim iyice karıştıralım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim, kaynadıktan sonra 3 dk. kadar daha kaynatalım ve muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatarak karışımımızı soğumaya bırakalım. 
  • İyice soğuduktan sonra (elimizle kontrol edelim) içerisine 1 paket krem şantiyi dökelim ve karıştıralım. 
  • Bir tabağa irmikli topların üzeri için hangi malzemeyi kullanmayı tercih ediyorsak onu dökelim (en çok kullanılan malzeme hindistan cevizi).
  • Bir kaseye su koyalım ve parmak uçlarımızla avuç içimize biraz sürelim.
  • Soğuyan ve krem şanti eklediğimiz karışımımızdan küçük parçalar halinde alarak yuvarlak şeklini verelim. 
  • Tabağa döktüğümüz dış malzemeye (örneğin; hindistan cevizine) batırarak tabağın içinde elimizle daireler şeklinde yuvarlayarak her yerine eşit miktarda yapışmasını sağlayalım.
  • Soğuk servis edelim. 
Not: Ben bu tarifin dış yüzeyi için farklı malzemeler kullandım, hangi malzemeyi kullanacağınız sizin hayal gücünüze ve elinizdeki malzemelere bağlı olarak değişebilir. Fotoğrafladığım gibi ben hindistan cevizli irmikli topların üzerine çikolata sosu dökmeyi de denedim, görüntüsü ve tadıyla enfes oldu... Tavsiye ederim...

Afiyet Olsun...

Yorumlar

Yorum Gönder

Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler

Popüler Yayınlar