Su Böreği Tarifi (Hazır Yufkadan)

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi
Hazır Yufkadan Su Böreği Yapılışı
Hazır Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır?


Su Böreği Tarifi


Merhabalar,

Bugün sizlerle hazır yufkadan su böreği nasıl yapılır? paylaşacağım...
Hazır yufkadan su böreğinin yapılışı kolay ve pratik, fazla uğraşmadan kahvaltılarda ve çay saatlerinde ya da misafirlerinizin gelmesine son bir saat kala, hızlı bir şekilde hazır olabilecek güzel lezzetli bir tarif...
Çok ağır ve yağlı yiyecekleri sevmemekle birlikte, börek hayatımda farklı bir yere sahiptir, çok severim, bu hamur işlerine düşkünlüğüm ilerleyen yaşlarımda benim korkulu rüyam olacak gibi görünüyor :)
  • Yılbaşı menülerine BURADAN ulaşabilirsiniz,
  • Yılbaşı Meze Tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Tavuk Dolmasına BURADAN ulaşabilirsiniz
  • Yılbaşına Kolay Tatlı Tariflerine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı sofrasına 10 kolay meze tarifine BURADANulaşabilirsiniz
  • Yılbaşı Menü Örneklerine BURADAN ulaşabilirsiniz
Hazır Yufkadan Su Böreği Malzemeleri
  • 6 yaprak hazır yufka 
  • Kaynamış su, soğuk su
Hazır Yufkadan Su Böreği İç Malzemesi
  • 150 gr. beyaz peynir veya lor peyniri ( 1 yemek tabağı içine sığacak kadar) 
  • Maydanoz 
  • Dere otu (arzuya bağlı olarak) 
  • Tuz (eğer kullandığınız peynirin tuzsuz az ise tuz, tuzlu peynir kullanıyorsanız hiç tuz kullanmamanızı tavsiye ederim)
Hazır Yufkadan Su Böreğinin Aralarına ve Üzerine Sürmek İçin
  • 1 bardak sıvı yağ 
  • 1 bardak yoğurt 
  • 1 yumurta 
  • Susam veya çörekotu
Hazır Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle Hazırlayıp Bir Kenara Koyulacak Malzemeler
  • Bir kaba soğuk su koyalım. (çeşme suyu derecesinde) 
  • Kaynamış su hazırlayalım. 
  • Böreğin aralarına ve üzerine süreceğimiz karışımı hazırlayalım.
Hazır Yufkadan Su Böreği Yapılışı
Hazır Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır?
  • Geniş bir tencereye yufkaların girebileceği kadar su koyarak kaynatalım. (direkt olarak su ısıtıcısı (kettle da) kaynattığımız suyu da tencereye koyarak yapabiliriz.) 
  • Fırın tepsisini yağlayarak hazırlayalım. 
  • Kaynayan suya yufkaları tek tek 5 sn. duracak kadar batırıp çıkaralım. 
  • Soğuk su dolu kaba tekrar batırıp çıkaralım. 
  • Her çıkardığımız yufkayı tepsiye alalım. 
  • Çıkardığımız her yufkanın üzerine 1 bardak sıvı yağ, 1 bardak yoğurt ve 1 yumurta ile yaptığımız karışımdan kaşıkla azar azar dökelim. 
  • Üzerine diğer yufkayı da koyarak aynı işlemi tekrarlayalım. 
  • Üçüncü yaprağı koyduğumuzda her tarafına eşit gelecek şekilde iç malzemesini koyalım. 
  • Dördüncü yaprağımızı da üzerine koyalım ve karışımımızı yine her koyduğumuz yaprağın arasına sürelim. 
  • En son altıncı yaprağımızı koyduktan sonra üzerine kalan karışımın hepsini dökerek, susam veya çörek otu serpelim. 
  • 180 derece ayarladığımız fırının 5 dk. ısınmasını bekledikten sonra tepsiye fırına koyalım ve üzeri kızarana kadar pişmesini sağlayalım. 
Afiyet Olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar