Bademli Bulgur Pilavı

Bademli Bulgur Pilavı
Bademli Bulgur Pilavı Tarifi
Bademli Bulgur Nasıl Yapılır?
Bademli Bulgur Pilavı
Merhabalar,
Bademli bulgur pilavını denemediyseniz, mutlaka denemelisiniz.
Sevgiler...
Bademli Bulgur Pilavı Malzemeleri
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su (arzuya bağlı olarak tavuk suyu veya et suyu)
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Tuz
Bademli Bulgur Pilavı Yapılışı
  • 2 su bardağı bulguru yıkayarak süzelim bir kenarda bekletelim.
  • 1 çay bardağı bademi küçük bir tencerede üzerine sıcak su dökelim ve 2 dk. haşlayalım, kabuklarını soyalım.
  • Bulgur pilavını yapacağımız tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyarak hafif kavuralım, üzerine yıkayarak süzdüğümüz bulguru ilave edelim kavuralım ve kabuklarını soyduğumuz bademleri de içerisine atalım, 2 dk. kavuralım.
  • Kavrulan bulgur ve bademlerin üzerine yeterince tuz koyalım, 4 bardak suyu ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
  • Tamamen suyunu çekince bulgur pilavımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun...


Yorumlar

Yorum Gönder

Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler

Popüler Yayınlar