Pamuk Pogaca Tarifi


Pamuk Poğaça Tarifi
Yumuşak Poğaça
Puf Poğaça
Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır 
Merhabalar;
Bu benim sizlere ilk tarifim :) Uzunca bir zamandır böyle bir blog açarak tariflerimi sizlere paylaşma düşüncesi içerisindeydim fakat yapmayı hedeflediğim, bitirmem gereken bazı işlerim vardı ve bir işle ilgileniyorsam tam yapma isteğimden dolayı bölünmek istemedim... Ve işte tam da bu yüzden bugün sizlerle buluşma günüm oldu... Çok heyecanlı ve mutluyum... :)


Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?
Yumuşak Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Malzemeleri
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 6 bardak un
Pamuk Poğaça Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı olarak da biraz süt karıştırarak sürebilirsiniz (yumurtaya süt karıştırmanız poğaçaların renginin biraz daha açık görünmesini sağlayacaktır, sadece yumurta sürerseniz daha kızarmış görünmesini sağlamış olursunuz, tercih sizin...)
Poğaça İç Malzemesi
  • Peynir ve dereotu karıştırabilirsiniz
  • Siyah zeytin koyabilirsiniz
  • Haşlanmış patates, dereotu, maydanoz ve istediğiniz baharatla karıştırıp koyabilirsiniz
  • Yeşil mercimeği haşlayıp, soğanla kavurarak, içerisine dereotu ve maydanoz da ilave ederek de yapabilirsiniz.
İç malzemesi tamamen sizin tercihiniz ben her şeklini denedim ve hepsine de bayılıyorum...

Poğaça Hamuru Ve Yapılışı
  • Geniş ve derin bir kap alalım
  • Ilık su ile mayayı karıştıralım üzerine hafif ılıtılmış sütü de ilave edelim
  • Şekeri ve tuzu da ilave ederek eritelim
  • Bardakla unu azar azar ilave ederek yoğuralım 
  • Hazır hale gelmiş hamurumuzu üzerine tülbent örterek 1 saat dinlenmeye bırakalım
  • Kabaran hamurlarımızı küçük bezeler halinde ayırarak iç malzemesini koyarak kapatalım. 
  • Üzerine yumurta sarısı ve dilerseniz sütü de ilave ederek çırpıp fırça yardımıyla üzerine sürelim.
  • Susam veya çörek otu serpelim
  • 200 derecede 10 dk. ısıtılmış fırına poğaçalarımızı koyalım ve üzeri kızarana kadar pişmesini bekleyelim.
  • İsteğe bağlı olarak sıcak veya soğuk olarak servis edebiliriz.
Herkese afiyetler olsun :)

Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık bayıldım ,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Afiyet olsun :)

      Sil
  2. hayırlı olsun:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor..Bu arada hayırlı uğurlu olsun,aramıza hoşgeldiniz.Aktif bir blog yazarı olacağınızdan hiç şüphem yok..Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler hoşbuldum :) Desteğiniz ve ilginiz için çok sağolun...

      Sil
  4. Blogun hayırlı olsun. Çok pratik ve kolay yapılan tarifler birbirinden güzel.
    Ziyaretine ve yorumuna da teşekkürler. Her zaman zarif yorum ve ziyaretlerini bekliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim. Tabi ki her zaman gelirim. Bende beklerim... Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Güzel Yorumlarınız İçin Teşekkürler

Popüler Yayınlar